ГоловнаПолітика

НАБУ заблокувало у квартирі прокурора сил АТО (оновлено)

Костянтин Кулик відмовляється виходити, щоб не отримати підозру

НАБУ заблокувало у квартирі прокурора сил АТО (оновлено)
Константин Кулик
Фото: nashigroshi.org

Національне антикорупційне бюро прийшло з обшуком до прокурора сил АТО Костянтина Кулика, повідомив нардеп Валерій Карпунцов, який раніше працював у Генпрокуратурі.

"Сьогодні вранці слідчі НАБУ прийшли з обшуком до квартири слідчого Костянтина Кулика, проте забули вручити йому підозру після того, як у квартирі Кулика не було знайдено нічого, що могло б зацікавити антикорупційне бюро. Сьогодні слідчий Кулик мав представляти обвинувачення в апеляції у справах затриманих Сухомлина і Кошеля, які проходять у справах Сергія Курченка. Таким чином, через власні проколи і непідготовленість кадрів НАБУ зробило його заручником ситуації (Кулик у квартирі - не виходить, щоб не отримати підозру, і не з'явиться через НАБУшників на суд). Тобто НАБУ хоче підтримки від Генпрокуратури у справі Онищенка, а паралельно, свідомо чи несвідомо, валить справи стосовно Курченка. У Кулика під дверима 15 осіб, суд в обід. Ось таке антикорупційне співробітництво", - написав Карпунцов у фейсбуці.

Нагадаємо, на початку року НАБУ почало розслідування у зв'язку з придбанням Куликом дорогої нерухомості.

У грудні видання "Донецька правда" з'ясувало, що Кулик, а також його родичі стали власниками кількох дорогих квартир у Києві.

Раніше про ті самі факти повідомив сержант військової служби правопорядку Краматорська Олександр Ружанський, якого зараз судять за "хуліганство". Ружанський стверджує, що справу проти нього фабрикують через оприлюднений компромат на військового прокурора.

Оновлення. Як повідомляє прес-служба НАБУ, відомості, отримані під час обшуків у будинку Кулика, будуть використані як докази в кримінальному провадженні за фактом його незаконного збагачення.

Його було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення).

"Однак у присутності понятих та інших учасників процесуальної дії Кулик відмовився отримати письмове повідомлення про підозру, після чого замкнувся у власному будинку. Водночас, відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу, Кулика вважають особою, яку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, оскільки цей факт зафіксовано на відеозаписі у присутності двох понятих", - наголосили в НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram