ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишнього топ-менеджера СЄПЕК затримали під час спроби виїхати з країни

Кошель проходить у справі про махінації зі зрідженим газом.

Колишнього топ-менеджера холдингу СЄПЕК Андрія Кошеля, на якого були записані головні структури групи, затримали вранці 12 червня за спробу виїзду з України в Польщу.

Як зазначає генпрокурор Юрій Луценко, Кошель проходить у справі про махінації Сергія Курченка зі зрідженим газом, які принесли йому 5,5 млрд гривень.

Нагадаємо, Курченко фігурує у справі про зріджений газ як очільник злочинної організації. Слідство стверджує, що у 2010-2014 роках його компанії отримували зріджений газ "Укргазвидобування" і "Укрнафти" за заниженою ціною (встановленою як для населення), а продавали як автогаз за ринковою.

Раніше в цій справі в суд відправили чотирьох колишніх заступників голови Харківської, Київської, Черкаської та Донецької обласних адміністрацій.

Також підозру складено на колишню заступницю директора компанії "Газ України" Оксану Масс, яка була бізнес-партнером Сергія Курченка. Слідство вважає, що протягом 2010 року-початку 2014 року вона як член аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, природного, скрапленого газу та вугілля, за попередньою змовою з Курченком, забезпечила фактичну монополізацію підконтрольними Курченкові підприємствами ринку купівлі-продажу зрідженого газу.

10 червня затримали і голову аукціонного комітету, колишнього заступника міністра економіки України Олександра Сухомлина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram