ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ склала підозру бізнес-партнеру Курченка

У справі про скраплений газ стало на одного підозрюваного більше

ГПУ склала підозру бізнес-партнеру Курченка
Фото: obozrevatel.ua

Генпрокуратура склала підозру колишньому заступнику директора компанії "Газ України". Ім'я підозрюваного прес-служба ГПУ не повідомляє, але за даними "Ліга.net", імовірно йдеться про Оксану Масс, яка була бізнес-партнером Сергія Курченка.

Вона проходить у тій самій справі про скраплений газ, що і Курченко.

Слідчі встановили, що протягом 2010 року-початку 2014 року заступник голови ДК "Газ України", будучи членом аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, природного, скрапленого газу та вугілля, за попередньою змовою з Курченком забезпечив фактичну монополізацію підконтрольними Курченку підприємствами ринку купівлі-продажу скрапленого газу, заволодівши скрапленим газом на загальну суму 2,2 млрд грн, що належать державі.

У результаті цих дій державі завдано збитків на загальну суму понад 2 млрд грн.

Нагадаємо, Курченко фігурує у справі про скраплений газ як глава злочинної організації. Слідство стверджує, що у 2010-2014 роках його компанії отримували скраплений газ "Укргазвидобування" і "Укрнафти" за заниженою ціною (встановленою як для населення), а продавали його за ринковою.

Раніше у цій справі під суд відправили колишніх заступників голів Харківської, Київської та Черкаської обласних адміністрацій. Також у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень за аналогічними фактами повідомляли про підозру ще 2 екс-заступників голови Донецької обладміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram