ГоловнаПолітика

Зі Швайки зняли підозру в організації масових заворушень

Статтю, за якою "свободівцю" загрожує до 15 років в'язниці, не змінювали

Зі Швайки зняли підозру в організації масових заворушень
Игорь Швайка 31 августа у ВР
Фото: www.mvs.gov.ua

Колишньому міністру агрополітики, "свободівцю" Ігорю Швайці змінили перелік злочинів, у скоєнні яких він підозрюється.

Про це він написав у фейсбуці, зазначивши, що змінене повідомлення про підозру отримав сьогодні.

З Швайки знято звинувачення в організації масових заворушень, однак інкриміновано активну участь у них. Покарання за ці злочини, втім, передбачає одна й та сама стаття Кримінального кодексу - 294-та. Швайку раніше повідомили про підозру за частиною другою цієї статті (організація масових заворушень, які призвели до загибелі людей). Йому загрожувало покарання від восьми від 15 років в'язниці. При цьому частина перша статті 294-ї має м'якшу санкцію - від п'яти до восьми років в'язниці. Який саме термін загрожує Швайці тепер, не відомо.

Крім того, Швайці інкриміновано опір військовослужбовцю, який охороняв громадський порядок, і умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, Швайці і його однопартійцям Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову вручили повідомлення про підозру в організації масових заворушень 4 вересня 2015 року у зв'язку з подіями біля Верховної Ради 31 серпня.

Тоді Верховна Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади.

Після цього під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників, які виступають проти голосування за цей законопроект, з правоохоронцями. У результаті сутичок і кинутої в правоохоронців гранати загинули четверо нацгвардійців, постраждали понад 130 правоохоронців.

Одним з організаторів мітингу виступила "Свобода", а гранату кинув близький до партії боєць АТО Ігор Гуменюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram