ГоловнаПолітика

Екс-нардеп Лозінський вийшов з в'язниці

Раніше суд підтвердив законність його звільнення за "законом Савченко"

Екс-нардеп Лозінський вийшов з в'язниці
Фото: Сергей Николавев/www.segodnya.ua

Засуджений за вбивство колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський вийшов з в'язниці.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Біля виходу з Бориспільської колонії Лозінського чекав автомобіль Audi з кіровоградськими номерами. Екс-нардеп вийшов з воріт колонії, сів у машину і покинув територію місця ув'язнення.

У Службі виконання покарань запевнили, що підстав для виходу екс-нардепа станом на вчора (6 квітня, ред.) не було, оскільки рішення суду про його звільнення ще не готове. Однак, попри те, що робочий день закінчився, Лозінського все ж відпустили.

За інформацією ЗМІ, після звільнення Лозінський мав повернутися до свого маєтку в Голованівську Кіровоградської області. З півночі там його чекали журналісти, але екс-нардеп так і не з'явився.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року Лозінський вбив місцевого жителя у мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області. На момент вбивства Лозінський був народним депутатом.

Термін покарання для Лозінського почався з березня 2010 року. Його засудили до 10 років в'язниці, проте за законом Савченко йому зменшили термін, зарахувавши кожен день перебування в СІЗО до вироку за два. Без цього закону Лозінський міг розраховувати на УДЗ наприкінці 2017 року.

Учора, 6 квітня, Апеляційний суд визнав законним умовно-дострокове звільнення Лозінського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram