ГоловнаПолітика

Комітет Ради вимагатиме від NY Times спростування

Депутат з БПП заступився за Шокіна

Комітет Ради вимагатиме від NY Times спростування
Фото: Макс Требухов

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони зажадає від газети NY Times спростування окремих тез з її редакційної статті про корупцію в Україні.

Про це в ефірі "5 каналу" в середу ввечері сказав народний депутат Іван Винник з БПП.

"Це шановане видання. І хтось дав їм інформацію, яка не відповідає дійсності. Це буде підтверджено не тільки українською Генеральною прокуратурою, у якій є певний рівень недовіри, а й британськими фахівцями, які, я сподіваюся, сприймаються виданням The New York Times як компетентні. Ми будемо вимагати спростування статті", - цитує депутата "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що спростування будуть вимагатися в тій частині, де йдеться про відповідальність екс-генпрокурора Віктора Шокіна за закриття справи екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського.

"Ми вивчили питання і встановили, що, по-перше, справу в Україні не закритли і досі розслідують, і в тому числі у Великобританії. А арешт з 23 млн знято, оскільки британські фахівці направили міжнародно-правовий запит до генеральної прокуратури, цей напрямок очолював Касько, і він дав відповідь на день пізніше від дати судового засідання. При цьому, це була навіть не відповідь, а проект відповіді, без його підпису", - сказав Винник.

Також він заявив, що комітет збирається "вимагати прокоментувати пряму вимогу відновити Сакварелідзе - в якому правовому полі, яким чином взагалі редакція високоповажного видання може вимагати від глави держави таке зробити".

Нагадаємо, 1 квітня The New York Times у редакційній статті розкритикувала внутрішню політику президента України Петра Порошенка, звинувативши його в тому, що він нібито потурає корупції.

2 квітня у Вашингтоні Порошенко у відповідь на прохання прокоментувати цю статтю почав говорити про гібридну війну. Однак наступного дня він заявив, що його слова неправильно зрозуміли, і погодився з тим, що Україна мусить ще багато зробити в подоланні корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram