ГоловнаПолітика

Порошенко назвав критику в NY Times частиною гібридної війни

Президент вважає, що американці повинні знати і про успіхи України в боротьбі з корупцією.

Порошенко назвав критику в NY Times частиною гібридної війни
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко назвав критику в редакційній статті New York Times частиною гібридної війни.

Про це він сказав у Вашингтоні на брифінгу під час Ядерного саміту.

"Я знаю цю статтю. І я хотів би чітко прокоментувати: на сьогодні відбувається гібридна війна, в тому числі через механізми поширення інформації, яка дискредитує Українську державу", - заявив Президент.

Він вважає, що американські читачі повинні знати не тільки про недопрацювання української влади, а й про досягнення.

"Запущено реальну боротьбу з корупцією через механізми Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного агентства боротьби з корупцією. Запущено механізми НАЗК, і я сподіваюся, що незабаром у нас будуть електронні декларації всіх чиновників і посадових осіб, які повинні звітувати. Учора (31 березня , - LB.ua) Верховна Рада дала згоду на арешт судді, якого спіймали на гарячому. Хабарники, які очолюють урядові агентства, працюють на керівних посадах в обласних адміністраціях, народні депутати, які перебувають під слідством, - такого ніколи в історії України не було", - сказав Порошенко.

Див. промову президента про корупцію, починаючи з 16:30:

Нагадаємо, в статті NY Times Порошенка назвали "продуктом старої політичної системи". Журналісти вважають, що якщо наступником Віктора Шокіна на посаді генпрокурора стане Юрій Севрук або хтось схожий, це буде означати, що Порошенко допускає продовження корупційних практик заради політичного маневру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram