ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін змінив начальника "Укрзалізниці"

Завгороднього звільнили з правління.

Кабмін змінив начальника "Укрзалізниці"
Евгений Кравцов
Фото: uz.gov.ua

Кабінет Міністрів замінив начальника компанії "Укрзалізниця".

З правління залізничної компанії звільнено Олександра Завгороднього, який виконував обов'язки голови з липня 2015 року. Замість нього в.о. голови правління буде Євген Кравцов, директор з питань реформування, майнової і правової політики "Укрзалізниці".

Новий голова УЗ почав трудову діяльність 2008 року, коли став юристом у фірмі "Астерс". Із січня 2015 року став радником гендиректора "Укрзалізниці", а в травні 2015 року став директором з реформування УЗ. Один з авторів статуту ПАТ "Укрзалізниця" і останньої редакції закону "Про залізничний транспорт".

Кадрові зміни в залізничній компанії ухвалили в середу, 30 березня і затвердили розпорядженнями №229 і №230.

Після звільнення Завгороднього правління "Укрзалізниці" скоротилося до чотирьох осіб. Окрім Кравцова, в нього входять директор з корпоративного управління і мотивації персоналу УЗ Оксана Маріна; директор з інфраструктури УЗ Сергій Михальчук; радник міністра інфраструктури з питань реформування залізничного транспорту, німець Штефан Хофсаєсc.

Нагадаємо, що 26 лютого Мінекономіки почало відбір на посаду голови "Укрзалізниці". До його завершення керувати компанією буде призначений Кабміном в.о. голови правління.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" перебуває 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди склали 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%.

"Укрзалізниця" є одним з найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram