ГоловнаПолітика

Грановський пояснив, чому Кононенко не склав мандат

Абромавичус не сказав нічого такого, що передбачає складання мандата, вважає нардеп.

Грановський пояснив, чому Кононенко не склав мандат
Фото: Макс Требухов

Соратник народного депутата, соратника Президента Ігоря Кононенка нардеп Олександр Грановський не вважає, що міністр економіки Айварас Абромавичус у своїх публічних звинуваченнях сказав щось таке, що може спричинити складання мандата Кононенка.

Про це він заявив в інтерв'ю Соні Кошкіній.

"Не бачу для цього підстав. Якби Абромавичус надав хоч якісь докази сказаного, Ігор саме так і вчинив би (склав мандат - ред.). Йому нема чого боятися ... Але Абромавичус не сказав нічого такого, що передбачає складання мандата. Більш того, я впевнений, що не можна зароджувати подібну практику - відмовлятися від мандата при перших же звинуваченнях", - вважає Грановський.

При цьому він визнав, що слова, які прозвучали на адресу Кононенка, породили в нього занепадницькі настрої. Відтак він відмовився від ролі комунікатора з фракціями ВР, в тому числі і БПП, від імені Президента, з якою, за словами Грановського, справлявся відмінно.

"Він спілкується з політиками, розділяє їх цінності. І, як мені здається, добре комунікує з представниками фракцій. У такій ролі немає нічого поганого, вона необхідна. І він ефективно з нею справлявся до недавнього часу, він вміє знаходити спільну мову, так багато хто вважає. Сьогодні - як ви знаєте - від неї відмовився. Напевно, у когось склалося хибне враження, що Кононенко - людина, перед якою Президент ставить якісь завдання", - зазначив він.

При цьому Грановський спростував інформацію, згідно з якою Ігор Кононенко міг би очолити Адміністрацію президента.

"Він (Кононенко, - ред.) самостійний, самодостатній чоловік. Знаю точно, що він ніколи не претендував на роль Бориса Ложкіна. Думаю, ви помиляєтеся. Та й від Сергія (Березенка - ред.) не чув, щоб він серйозно ставився до таких чуток. Упевнений, що Президент Сергію таку роль не запропонував би", - резюмував Грановський.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Олександр Грановський: «Коли Кононенка звинувачують у корупції, Президент тут ні при чому»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram