ГоловнаПолітика

В Україні немає чіткої картини реформ, - Нанівська

Колегіум Анни Ярославни презентував третю модель policy agenda

В Україні немає чіткої картини реформ, - Нанівська

В Україні повинні проводити конкурси політичних порядків денних перед призначенням на державні посади. Про це заявила Віра Нанівська, голова правління Колегіуму Анни Ярославни під час круглого столу "Що втрачає Україна, не використовуючи свій інформаційний ресурс?" в Інституті Горшеніна.

"Ми хочемо, щоб були конкурси policy agenda, конкурси політичних порядків денних... Це не повинні бути обіцянки пана Ляшка чи пані Тимошенко, а конкретні порядки денні з чітким планом дій і кінцевим результатом", - сказала вона.

Нанівська зазначила, що Колегіум Анни Ярославни презентував 25 лютого вже дві моделі policy agenda на прикладах президента в парламентсько-президентській республіці, яку презентував Олег Рибачук, голова і співзасновник ГО "Центр UA", а також міністра екології, яку презентувала Олена Кравченко, голова міжнародного благодійного фонду "Екологія. Право. Людина". А на круглому столі в Інституті Горшеніна відбулася презентація третього такого прикладу - моделі створення Агентства геопросторових даних. Представляв її Андрій Тарнопольський, голова правління ГО "Центр геопросторових даних України".

Разом із тим експерти Колегіуму Анни Ярославни наголошують, що йдеться не про конкретні персоналії, а про моделі відповідних порядків денних для тієї чи іншої посади.

"Колегіум Анни Ярославни заснували з метою зміни дискурсу про реформи. Так робити реформи, як роблять в Україні, дуже важко. У нас немає чіткої картини реформ, бачення плану реформ", - додала Нанівська.

У Колегіумі також зазначають, що проблема реалізації реформ в Україні полягає зокрема і в нерозумінні суспільством плану їх проведення і кінцевого результату. Тому вони пропонують кожному міністру або голові державних організацій презентувати свою програму дій із завданнями й інструментарієм його реалізації.

За словами Нанівської, Колегіум планує проводити круглі столи, громадські обговорення презентованої ними моделі.

Нагадаємо, Андрій Тарнопольський, голова правління ГО "Центр геопросторових даних України", під час круглого столу в Інституті Горшеніна запропонував об'єднати всі державні і муніципальні бази даних у єдину систему. Для цього, на його думку, потрібно створити спеціальне агентство. "Агентство геопросторових даних мало б об'єднати всіх цих людей і створити єдиний національний портал геопросторових даних, на якому були б усі дані, які нас цікавлять", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram