ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко доручив перевірити всі аварійні будинки у Києві

Столична влада розглядає можливість повернення будівель у комунальну власність, якщо в них не проводять ремонт

Кличко доручив перевірити всі аварійні будинки у Києві
Фото: Макс Требухов

Мер Києва Віталій Кличко доручив провести перевірку всіх будинків у столиці, що знаходяться в аварійному стані, на предмет несанкціонованого проведення будівельно-ремонтних робіт.

Про це повідомляє офіційний сайт мера.

"Кличко дав доручення профільним заступникам Петру Пантелєєву, Олександру Спасибку і головам райдержадміністрацій Києва здійснити перевірку всіх будинків столиці, що знаходяться в аварійному стані, з метою виявлення несанкціонованого проведення будівельно-ремонтних робіт та недопущення їхнього подальшого проведення, а також вжиття заходів щодо запобігання перебуванню там людей", - йдеться в повідомленні.

До перевірки доручено також залучити фахівців Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції, яка відповідає за надання дозволів на початок будівельних робіт.

"Я дав завдання перевірити всі аварійні будинки і взяти під контроль, щоб жодних несанкціонованих робіт в таких будинках не проводили", - зазначив Кличко.

Також, за його словами, столична влада розглядає питання можливості повернення будівель у комунальну власність, якщо протягом тривалого періоду в них не проводяться ремонтні роботи.

"Якщо людина приватизувала будинок і він знаходиться в аварійному стані, коли протягом довгого часу в ньому не проводять ніяких ремонтних робіт, я вважаю, місто мусить мати можливість повернути цю будівлю в комунальну власність", - зазначив Кличко.

Нагадаємо, увечері 25 лютого на вулиці Хмельницького в центрі Києва обвалився будинок, визнаний аварійним ще у 2004 році. У результаті загинула людина. Розбір завалів триває досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram