ГоловнаСуспільствоЖиття

Водій BMW, який брав участь у смертельній гонитві в Києві, переховується від слідства, - Шкіряк

Поліція звернулася до суду для обрання йому запобіжного заходу

Водій BMW, який брав участь у смертельній гонитві в Києві, переховується від слідства, - Шкіряк
Фото: facenews.ua

Водій BMW Руслан Храпачевський, за яким 7 лютого в Києві ганялися поліцейські, вимкнув телефони і виїхав з постійного місця проживання, на виклики слідчого не з'являвся вже тричі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Винуватець трагедії, в результаті котрої загинула людина, переховується від правосуддя. Сьогодні з впевненістю можна кон...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 26 лютого 2016 р.

"Телефони вимкнені, на виклики до слідчого тричі не з'явився, за місцем проживання не перебуває", - зазначив Шкіряк.

У зв'язку із цим поліція звернулася до суду для обрання йому запобіжного заходу. У понеділок, 29 лютого, о 14:00 в Голосіївському районному суді Києва відбудеться слухання у цій справі.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, які з алкоголем сідали в автомобіль. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, яке пересувалося на дуже високій швидкості і неодноразово порушувало інші правила дорожнього руху, зокрема виїжджало на зустрічну смугу руху.

При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Окружної дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого відкрили вогонь по колесах. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що справжнім винуватцем трагедії є водій BMW Ростислав Храпачевський. За його словами, той був під наркотиками. Храпачевський - фігурант кримінальних проваджень у зв'язку з перевезенням наркотиків і наїздом на патрульного.

Печерський суд заарештував поліцейського Олійника на два місяці, відхиливши клопотання низки нардепів про запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. Про арешт клопотала прокуратура, яка прийшла до висновку, що патрульний мав намір скоїти вбивство під час погоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram