ГоловнаПолітика

Порошенко затвердив нове військово-адміністративне районування

Згідно з указом, сухопутна територія, повітряний і морський простір діляться на відповідні райони

Порошенко затвердив нове військово-адміністративне районування
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко своїм указом затвердив новий військово-адміністративний поділ території України, і таким чином ввів у дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони від 27 січня.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Указ визначає і нормативно регулює питання розмежування території держави на військово-адміністративні райони в інтересах забезпечення оборони України", - йдеться в повідомленні.

Сухопутна територія ділиться на чотири військово-сухопутні зони і окремий військово-сухопутний район, які є районом відповідальності оперативних командувань "Північ", "Південь", "Захід" і "Схід".

Повітряний простір ділиться на три військово-повітряні зони і один окремий військово-повітряний район, які є районом відповідальності повітряних командувань "Захід", "Південь" і "Центр".

Морський простір з урахуванням правового статусу тимчасово окупованих територій внутрішніх морських вод і територіального моря України навколо Кримського півострова і окремого району Донецької області ділиться на "Чорноморську" і "Азовську" військово-морські зони відповідальності командування військово-морських сил ЗСУ.

"Необхідність зміни військово-адміністративного поділу території обумовлена положеннями Військової доктрини України, які передбачають механізми реагування на актуальні загрози військової безпеки держави, зокрема з боку Російської Федерації, а також структурними змінами в системі управління ЗСУ, удосконалення якої відбувається згідно з Задумом реформування ЗСУ та Стратегічним замислом застосування Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів задля відсічі збройної агресії проти України, затверджених президентом", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 27 січня РНБО ухвалила стратегію кібербезпеки України, яка передбачає розвиток національної системи забезпечення захисту кіберпростору, своєчасного виявлення і нейтралізації кіберзагроз, а також їхнього запобігання з урахуванням практики провідних держав-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) та Європейського Союзу.

Також у стратегії йдеться про координацію, взаємодію і розподіл повноважень та відповідальності органів сектору безпеки і оборони України в питаннях кібербезпеки, кіберзахисту і протидії кібертероризму та кіберзлочинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram