ГоловнаПолітика

Печерський суд зняв арешт з майна Злочевського

Колишньому чиновнику повернули будинки та "Роллс-Ройс"

Печерський суд зняв арешт з майна Злочевського
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва 25 грудня зняв арешт з майна екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, пише Лига.net з посиланням на рішення суду.

Два котеджі, дві земельні ділянки, домоволодіння площею 922 кв. м, автомобіль Rolls-Royse Phantom і причіп - це майно заарештували в лютому 2015 року в рамках розслідування двох кримінальних проваджень.

Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології з 2 липня 2010 року по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. На початку 2015 року його оголосили у розшук за підозрою у зловживанні службовим становищем, заволодінні бюджетними коштами, а також незаконному збагаченні.

Печерський районний суд Києва вирішив, що арешт з майна необхідно зняти, оскільки Злочевському так і не було вручено офіційну підозру безпосередньо в руки. Замість нього підозру передали адвокату екс-міністра. Таким чином, на думку суду, Злочевський не відповідає ознакам особи з процесуальним статусом підозрюваного.

У січня 2016 року справою Злочевського зайнялося Національне антикорупційне бюро.

Нагадаємо, що рік тому центральний кримінальний суд Англії та Уельсу 20 січня закрив кримінальну справу про незаконні прибутки Злочевського, розблокувавши 23 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram