ГоловнаПолітика

Завод Героя України Янковського фінансує бойовиків, - ЗМІ

Син екс-"регіонала" тим часом зайнявся меценатством.

Завод Героя України Янковського фінансує бойовиків, - ЗМІ
Фото: comments.ua

Підприємство "Стиролбіофарм", яке спеціалізується на виробництві медикаментів і належить Герою України Миколі Янковському, продовжує працювати в захопленій бойовиками Горлівці та платить податки в так званий "бюджет ДНР".

23 січня виробництво проінспектував один із ватажків "ДНР" Денис Пушилін, який похвалив завод за те, що він наповнює бюджет, і відзначив велику важливість підприємства для бойовиків, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Важливість роботи цього підприємства можна враховувати щонайменше з двох позицій. Перша позиція - це важливо для Донецької та Луганської Народних Республік препаратами, які виробляються тут. Друга позиція - це, звісно ж, питання сплати податків та наповнення бюджету. Підприємство працює і розширює ринок збуту, що для нас вкрай важливо. Хотілося б відзначити, що Міністерство економічного розвитку надає доволі велику допомогу. На цей момент, якщо брати "Стиролбіофарм", він завантажений приблизно на 30%. У підприємства є всі можливості для збільшення виробництва, що зумовить створення нових робочих місць", - цитує Пушиліна Дениса Володимировича офіційний сайт "народної ради ДНР".

Підприємство "Стиролбіофарм" працює на базі хімічного комбінату "Стирол", який також раніше належав Миколі Янковському. У 2010 році Янковський продав комбінат олігарху Дмитрові Фірташу, однак зберіг контроль над фармацевтичним виробництвом.

"Напевно, всім зрозуміло, які наслідки від несплати "податкі" в ДНР? А ось які були справи зі сплатою податків в Україні під час володіння Янковським "Концерну Стирол" - невідомо. Варто зазначити, що з початку 2000-х реалізацією продукції підприємства через мережу офшорних компаній займався син Янковського М.А. Янковський Ігор, який в останній рік володіння Янковським "Концерном Стирол" навіть формально очолив підприємство", - пише видання.

"До цього моменту компетентні органи чомусь не поцікавилися, чому флагман української промисловості впродовж 10 років реалізовував усю свою продукцію на мільярди доларів через кілька компаній, що існують тільки на папері. Також залишилося незрозуміло, а чи були сплачені податки і з самого продажу акцій заводу" , - йдеться також у матеріалі.

Ігор Янковський раніше прославився низкою скандалів, як-от купівля великого маєтку в Нью-Йорку за 22 мільйони доларів і купівлею бочки вина на аукціоні Christies за 270.000 доларів у Карли Бруні.

На цей момент Янковський молодший активно створює образ мецената, раз на рік орендуючи намети на набережній Круазетт для української делегації в період проведення Каннського фестивалю.

У 2013 році в інтерв'ю сайту Gorlovka.ua Янковський говорив: "Стиролбіофарм" для мене зараз - це задоволення від роботи. Я люблю щось творити і створювати, тому залишив собі фармацевтичний бізнес і займаюся ним".

У 2003 році Миколу Янковського було удостоєно звання Героя України "за видатні особисті заслуги перед Українською державою в розвитку хімічної промисловості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram