ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кудрін передбачив загострення кризи в Росії

Екс-міністр фінансів РФ попередив про наслідки спаду економіки для обороноздатності і зовнішньої політики Росії

Кудрін передбачив загострення кризи в Росії
Кудрин
Фото: old.er.ru

Новий обвал цін на нафту, що стався в січні, створив у Росії нову реальність.

Про це колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає ТАСС. На його думку, пік кризи ще попереду.

Колишній міністр попередив, що спад в економіці може позначитися як на обороноздатності країни, так і на її зовнішній політиці.

Водночас він висловив сподівання на те, що у 2016 році гостра фаза кризи мине. За його словами, до кінця року почнеться процес пом'якшення санкцій, а у 2017 році зростання економіки відновиться. "Я впевнений, що санкції почнуть знижуватися наприкінці цього року - на початку наступного. Ніхто в Росії не збирається зберігати протистояння, я думаю, виконуватимуться Мінські угоди, і, таким чином, цей конфлікт щодо санкцій вирішуватиметься", - зазначив Кудрін.

Він вважає, що замороження членства Росії у G8 рано чи пізно скасують. "Росія має комплекс якостей, у тому числі геополітичного, військового значення, які й були спершу основою для включення її у "вісімку", - сказав він.

Раніше Кудрін заявляв, що Росії треба вживати екстрених заходів для протидії кризі. Серед таких він називав, зокрема, підвищення пенсійного віку або посилення податкового тягаря. Крім того, він вважає неминучим зниження реальних зарплат у країні.

Нагадаємо, напередодні Кудрін допустив падіння цін на нафту до $16 за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram