ГоловнаПолітика

Москаль назвав прізвища затриманих на Драгобраті бійців ПС

Члени "запасного корпусу ДУК" виявилися частими фігурантами кримінальних зведень

Москаль назвав прізвища затриманих на Драгобраті бійців ПС
Антон Окороков
Фото: glavred.info

Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль оприлюднив прізвища п'ятьох бійців Добровольчого українського корпусу "Правого сектору", затриманих після бійки на горнолижній базі "Хата Магната" на курорті Драгобрат.

"У ніч на минулу неділю громадяни Антон Окороков (1987 року народження, не працює, житель Києва), який, за його словами, є комбатом запасного добровольчого корпусу "Правого сектору" в Києві, Петро Угрин (1987 р.н., житель Івано-Франківської області, не працює, член запасного добровольчого корпусу ПС у Києві), Сергій Тищенко (1977 р.н., не працює, житель м. Боярка Київської області), Василь Малкович (1992 р.н., не працює, житель Івано-Франківської області) і Василь Василинюк (1987 р.н., не працює, житель Івано-Франківської області) близько 4-ї ранку п'яні увірвалися в турбазу "Хата Магната" і змусили кухаря та бармена готувати їм їжу, хоча в той час на турбазі не було світла", - йдеться у заяві на сайті Закарпатської обладміністрації.

Надалі події, за версією Москаля, розвивалися так.

"А після цього влаштували п'яні розбірки з персоналом, під час яких побили одного з кухарів і бармена, яких із численними тілесними ушкодженнями ушпиталено. Потерпілі не є жителями Закарпаття, а приїхали на «Драгобрат», щоб заробити грошей під час гірськолижного сезону. У процесі розбірок було застосовано вогнепальну зброю - пістолет Макарова і пістолет Стєчкіна, які без жодних документів знаходилися у представників ПС. Після перших пострілів з готелю вийшов персонал і туристи, зчинилася масова бійка, у результаті якої всі п'ятеро членів ПС отримали тілесні ушкодження. Працівники турбази і туристи затримали всіх п'ятьох бешкетників до приїзду слідчо-оперативної групи", - каже глава ОДА.

Москаль стверджує, що затримані представники ПС і раніше скоювали грубі злочини.

"Так, Малкович і Окороков були активними учасниками дебошу біля Апеляційного суду у Кіровоградській області 8 грудня 2015 року. За цим фактом відкрито шість кримінальних проваджень - за ст. 187 ч.3, 341, 345 ч.2, 349, 296 ч.4 Кримінального кодексу. Понад те, 28 грудня минулого року Малкович у нетверезому стані увірвався в приміщення АЗС №25 WOG у с. Ковирів Пустомитівського району Львівської області та з пістолета Стєчкіна (який вилучили в неділю біля «Хати Магната») влаштував стрілянину, поклавши персонал на підлогу. Міліція, яка прибула на місце злочину, зі страху обмочилася, вибачилася перед Малковичем і віддала йому вилучений пістолет Стєчкіна. Наступного дня, 29 грудня, у Києві у Дніпровському районі біля нічного клубу «Ескалібур» Малкович і Окороков завдали вогнепальні поранення двом громадянам. А 9 січня 2016 року в с. Вижній Березів Косівського району Івано-Франківської області Малкович із застосуванням того ж пістолета Стєчкіна влаштував стрілянину і застосував силу щодо шістьох жителів села", - сказано в заяві.

Москаль вважає, що інцидент у "Хаті Магната" завдав величезної шкоди іміджу туристичної галузі Закарпаття.

Нагадаємо, командир ДУК ПС Андрія Стемпіцького підтвердив, що всі п'ятеро затриманих - бійці "Правого сектору". Двоє з них мають позивні "Хорват" і "Біс" (Окороков). Стемпіцький повідомив, що вони отримали контузії і поранення на війні, "тому їхня психіка особливо чутлива до будь-яких негативних подразників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram