ГоловнаСуспільствоПодії

"Правий сектор" підтвердив затримання п'ятьох бійців на Драгобраті

Порушено справу за фактом незаконного поводження зі зброєю

"Правий сектор" підтвердив затримання п'ятьох бійців на Драгобраті

П'ятьох бійців Добровольчого українського корпусу "Правого сектору" затримали унаслідок бійки з охороною гірськолижної бази "Хата Магната" на закарпатському курорті Драгобрат.

Як повідомляє прес-служба обласної поліції, повідомлення про те, що в смт. Ясіня невідомі у камуфляжі влаштували бійку із застосуванням зброї з обслуговуючим персоналом, надійшло правоохоронцям о 08.35 10 січня.

"Встановлено, що у результаті хуліганських дій двоє охоронців туристичної бази отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран, численних гематом голови, а також перелом ноги. Постраждалих доправили в лікарню для надання медичної допомоги. П'ятьох осіб, які скоїли хуліганські дії, затримали місцеві жителі і охорона. Наразі особи затриманих встановлюються", - сказано в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тим часом командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький підтвердив, що всі п'ятеро затриманих - бійці "Правого сектору".

"Сьогодні на Драгобраті у Закарпатті стався конфлікт між групою бійців ДУК ПС і охороною "Хати Магната", до якої долучилася певна кількість місцевих жителів. У результаті наразі затримано друга "Хорвата" - начальника оперативного штабу (один з організаторів і перший офіційний командир 5-го ОБАТ ДУК ПС, поранений у боях з окупантом), друга "Біса" - командира 13-го запасного батальйону ДУК ПС (Київ), який воював у Донецькому аеропорту, де був контужений у бою з російськими спецпризначенцями, і ще трьох бійців", - написав він у фейсбуці.

Стемпіцький не виключив, що конфлікт міг виникнути на побутовому ґрунті.

"І "Хорват", і "Біс" отримали контузію і поранення на війні, тому їхня психіка особливо чутлива до будь-яких негативних подразників", - зазначив він.

При цьому, за словами Стемпицького, затримані бійці ПС мають кульові поранення.

"Пишуть, що використовувалась вогнепальна зброя, з натяком, що нашими бійцями, тільки чомусь кульові поранення у наших хлопців", - написав Стемпіцький.

Крім того, він оприлюднив витяг із держреєстру, згідно з яким "Хата Магната" належить жителям Донецької області з Красноармійська, а більшість персоналу також із Донецької області. Зареєстровано заклад на Андрейченко Ірину Юріївну і Канюка Ігоря Івановича за адресою 85300, Донецька область, м. Красноармійськ, вул. Добропільська, будинок 2.

Нагадаємо, за неофіційною інформацією, конфлікт на Драгобраті виник, бо бійці ПС відмовилися розплатитися в ресторані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram