ГоловнаПолітика

Порошенко у новорічному зверненні подякував військовим

Президент закликав не допустити, щоб політичні чвари підірвали Україну зсередини.

Президент України Петро Порошенко у своєму новорічному зверненні до українців подякував військовим за те, що це свято стало можливим.

"Мир і спокій, свобода і незалежність, достаток і єдність - ось прагнення кожного українця. І за те, що сьогоднішнє свято стало можливим, вклонімося славним українським військовим. Тим, хто не за теплим святковим столом, а в холодному зимовому окопі. Хто не має келиха в руці, а з автоматом напоготові. Героям слава!" - звернувся він.

Президент зазначив, що якщо військові, волонтери, дипломати та міжнародні партнери унеможливлять повномасштабний наступ Росії, а інші не дозволять підірвати країну зсередини політичними чварами, то наступного року можна буде говорити, що найгірше - вже позаду.

Головними досягненнями 2015 року Порошенко також назвав прийдешнє скасування віз з Євросоюзом, створення нових незалежних антикорупційних органів, запуск зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

"За кілька років ми компенсуємо колосальні збитки, яких завдала Україні Росія. Адже закриття Москвою ринків для українських товарів та українських виробників, потужна економічна агресія - ще одна складова гібридної війни проти нас. Не взяли військовим штурмом - намагаються задушити економічно і підірвати соціально. Але нічого в них не вийде!" - пообіцяв Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram