ГоловнаПолітика

Суд з травня блокує заочне розслідування проти Арбузова

Захист колишнього першого віце-прем'єра всіляко затягує процес

Суд з травня блокує заочне розслідування проти Арбузова
Фото: Макс Левин

Печерський райсуд Києва вже сім місяців розглядає клопотання Генпрокуратури про запуск заочного розслідування проти колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Про це на брифінгу повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"Генпрокуратура у травні направила до Печерського суду клопотання про початок процедури спеціального досудового розслідування. І суд по сьогоднішній день не ухвалив рішення щодо клопотанню, і ми не можемо почати процес заочного засудження", - сказав він.

"Ми зверталися до керівництва суду з проханням прискорити розгляд клопотання. Захист у свою чергу зловживає своїми повноваженнями і постійно заявляє відводи суддів і перенесення справ", - зазначив він.

Він додав, що вже три місяці суд розглядає клопотання захисту про відвід суддів.

Куценко також повідомив, що Печерський суд заарештував $49,3 млн в Литві на рахунках підприємств, до діяльності яких причетний Арбузов. Судове рішення направлено до Литви, де його має підтвердити місцевий суд.

Нагадаємо, на початку 2015 року Кримінальний процесуальний кодекс України було доповнено главою 24-1, яка передбачає процедуру спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливість заочного засудження.

Процедуру заочного засудження після дозволу суду розпочато стосовно колишнього президента України Віктора Януковича, екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, голови "парламенту Новоросії" Олега Царьова та інших. За цією процедурою вже ухвалено перший заочний вирок - горлівського міліціонера-зрадника в листопаді засудили до 9 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram