ГоловнаПолітика

У Яценюка хочуть зробити з трьох міністерств одне

Кабмін готує звіт про діяльність за рік.

У Яценюка хочуть зробити з трьох міністерств одне
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк готується звітувати перед парламентом про результати своєї річної діяльності. Команда прем'єр-міністра розраховує на те, що парламент продовжить її повноваження. Для забезпечення цього зараз відбувається розробка драфту програми діяльності на майбутній рік, також обговорюють реформу самого Кабміну.

За словами джерел LB.ua в уряді, ця реформа передбачає значне скорочення міністерств і відомств шляхом їхнього об'єднання. Зокрема пропонують:

  • об'єднати Мінагрополітики з Міністерством екології;
  • Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ ліквідувати, передавши його повноваження частково МВС, частково - Мінінфраструктури,
  • Мінкульт, МОЗ і Мінспорту злити воєдино.

Довкола можливості об'єднання Мінекономіки та Мінпаливенерго наразі тривають дискусії. Ключові відомства, як Міністерство фінансів чи юстиції тощо, зберігаються в колишній конфігурації. При цьому в оновленому Кабміні передбачено два портфелі для віце-прем'єрів. Чи запровадять портфель першого віце-прем'єра, ще не вирішено.

Докладніше про те, що зараз відбувається в команді Арсенія Яценюка, читайте найближчим часом у тематичному матеріалі Соні Кошкіної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram