ГоловнаПолітика

ГПУ назвала підозрюваних у подіях на Банковій 1 грудня 2013 року

Серед них - Янукович, Захарченко і його заступник Ратушняк.

ГПУ назвала підозрюваних у подіях на Банковій 1 грудня 2013 року
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура пред'явила підозри колишньому вищому керівництву країни через події 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій у Києві, коли правоохоронці застосували насильство до протестувальників і журналістів.

Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Підозри пред'явлено колишньому президенту Вікторові Януковичу, екс-міністру внутрішніх справ Віталієві Захарченку, його заступнику Сергієві Ратушняку, керівнику міської міліції, міської безпеки Києва Петрові Федчуку, а також командиру "Беркута" одного з територіальних підрозділів, якого вже заарештували.

За словами Горбатюка, зараз триває збір доказів з приводу низки випадків застосування насильства з боку підрозділів "Беркута" для пред'явлення їм підозри в причетності до скоєння злочинів.

Нагадаємо, 1 грудня 2013 року мирні мітингувальники проводили акцію біля адміністрації тодішнього президента Віктора Януковича на вулиці Банковій. Увечері близько півтисячі агресивно налаштованих молодих людей прорвали кордон міліції й імітували штурм. Відбулися сутички між провокаторами і "беркутівцями". Під час сутичок також постраждали мирні учасники акції, десятки журналістів - їх били спецпризначенці.

У п'ятницю, 20 листопада, голови Генпрокуратури, СБУ та МВС проведуть підсумковий брифінг, на якому відзвітують про розслідування злочинів проти учасників Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram