ГоловнаЕкономікаДержава

НСК "Олімпійський" заборгував державі 2,5 млрд гривень

Міністр спорту вважає приватизацію "Олімпійського" неможливою

НСК "Олімпійський" заборгував державі 2,5 млрд гривень
Фото: nsc-olimpiyskiy.com.ua

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов вважає, що приватизація національного спортивного комплексу "Олімпійський" є неможливою через його заборгованість перед державою в розмірі 2,5 млрд гривень.

"Я не дуже зараз розумію, як це може відбуватися... Мені не зрозуміло, за якою ціною ми повинні продавати. Коли ці питання почали порушувати, я попросив дати мені довідку, скільки було витрачено на стадіони. На НСК "Олімпійський", наприклад, витратили 600 млн доларів", - сказав міністр.

Він зазначив, що "Олімпійський" завинив державі близько 2,5 млрд гривень, які йому виділяли у вигляді позики під час проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Зараз "Олімпійський" є прибутковим об'єктом.

За словами Жданова, він чув про ініціативу приватизації стадіону, проте вважає, що жоден інвестор наразі не готовий придбати такий об'єкт за ті гроші, які були витрачені на його спорудження.

Також він додав, що для внесення стадіону в програму приватизації необхідне рішення Верховної Ради і Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, раніше директор НСК "Олімпійський" заявив, що на стадіоні потрібен окремий сектор для темношкірих уболівальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram