ГоловнаПолітика

Порошенко назвав пріоритети у фінансуванні оборони

Демобілізованих хочуть залишити в армії, давши високі зарплати.

Порошенко назвав пріоритети у фінансуванні оборони

Президент Петро Порошенко в середу провів засідання Ради національної безпеки і оборони України, присвячене питанню фінансування сектору оборони й безпеки в наступному році.

Порошенко нагадав, що в Стратегії національної безпеки України фінансування потреб безпеки й оборони визначено на рівні щонайменше 5% ВВП, передає прес-служба Президента. Відповідно до Воєнної доктрини, безпосередньо на оборону має витрачатися щонайменше 3% ВВП.

Президент назвав одним із головних пріоритетів підвищення зарплат військовослужбовців, передусім тих, хто йде на контрактну службу. Він вважає, що значна частина демобілізованих може залишитися в армії як контрактники.

Також пріоритетами у фінансуванні визнано проведення інтенсивної бойової підготовки, реалізація державного оборонного замовлення, розширення здатності розвідувальних органів, посилення контррозвідувального захисту, боротьба з тероризмом і диверсійною діяльністю, облаштування і забезпечення захисту державного кордону України, модернізацію морської охорони.

Заплановані витрати на оборону виходять з відносно оптимістичного прогнозу розвитку ситуації на Сході.

"Як мінімум з того, що перемир'я триватиме, а активних бойових дій не буде, і ми зможемо завершити відновлення боєздатності армії, яка була зруйнована у попередні роки. Але в разі істотного загострення ми повинні бути готові до того, що ці витрати доведеться збільшувати" , - сказав Президент.

Нагадаємо, у вересні Міністерство оборони надіслало Мінфіну бюджетний запит на 2016 рік, в якому попросило виділити 86,952 мільярда гривень на потреби армії. Це майже вдвічі більше, ніж передбачено держбюджетом-2015.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram