ГоловнаСуспільствоВійна

Рада дозволила короткострокові контракти на військовій службі

Військовим, яких очікує демобілізація, дозволили залишатися в армії на шість місяців.

Рада дозволила короткострокові контракти на військовій службі
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Верховна Рада у вівторок прийняла в цілому законопроект №2356а, який передбачає запровадження 6-місячної контрактної служби.

За таке рішення проголосували 253 народні депутати при 226 мінімально необхідних.

Прийнятий законопроект дозволить залишати в армії військових, яких призвали під час мобілізації і які зараз підлягають демобілізації. Раніше військовий контракт можна було підписати тільки на три роки чи "до закінчення особливого періоду", що є надто розмитим формулюванням.

Короткострокові контракти, згідно з рішенням Ради, можуть укладати строковики; військові, які відслужили за мобілізацією щонайменше 11 місяців; демобілізуватися під час особливого періоду.

Нагадаємо, що влітку в Україні закінчилася шоста хвиля мобілізації. У серпні, під час набору нових військових, Генеральний штаб Збройних Сил України (ЗСУ) запропонував ввести короткострокові контракти для військовослужбовців, яких призвали за мобілізацією, з подальшою можливістю їхньої пролонгації.

На думку начальника Генштабу Віктора Муженка, такі короткі договори дозволять усім охочим оцінити переваги проходження військової служби за контрактом і забезпечать чіткі часові рамки дії угоди між ЗСУ та військовослужбовцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram