ГоловнаПолітика

Міноборони: реєстрацію автомобілів у військкоматі введено лише для юросіб

Силовики повинні розуміти, яку техніку мобілізувати в разі війни.

Міноборони: реєстрацію автомобілів у військкоматі введено лише для юросіб
Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони підкреслює, що тільки юридичні особи при покупці автомобіля зобов'язані реєструвати його у військкоматі. Про це йдеться в роз'ясненні Міністерства.

"Тільки підприємства, установи та організації зобов'язані у разі реєстрації (перереєстрації), переобладнання чи зняття з обліку транспортних засобів, які можуть бути призначені для доукомплектування Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, повинні подавати документи з позначкою районного (міського) військового комісаріату про взяття їх на військовий облік. Тобто це стосується тільки юридичних осіб", - повідомляють силовики.

Таку норму було введено ще в 2014 році при внесенні змін до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Вона спрямована на забезпечення достовірних даних про технічний стан автомобілів, які можуть знадобитися армії під час військових дій.

Нагадаємо, що голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі у своєму фейсбуку сьогодні написав, що випадково дізнався про те, що Кабмін прийняв нову постанову, згідно з якою при купівлі автомобіля власник зобов'язаний його реєструвати, у тому числі у військовому комісаріаті.

У червні цього року Кабінет Міністрів вніс зміни до "Положення про військово-транспортний обов'язок", згідно з якими військкоматам дозволяється вилучати автомобілі для потреб Збройних сил України. Згідно зі змінами, військкомати зможуть здійснювати безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram