ГоловнаПолітика

Коаліція не змогла домовитися про вибори в Маріуполі

Консультації триватимуть в середу і четвер на рівні голів фракцій

Коаліція не змогла домовитися про вибори в Маріуполі
Бюллетени с ошибками, найденные в Мариуполе
Фото: Алина Смутко

Рада коаліції у вівторок знову не змогла домовитися, що робити з виборами в Маріуполі і Красноармійську, які не відбулися цієї неділі.

"Нема, на жаль, правового рішення, і тому домовилися про те, що консультації триватимуть на рівні керівників фракцій. Завтра і післязавтра", - заявив журналістам біля Верховної Ради нардеп Сергій Тарута, якого запросили на засідання як мажоритарника від Маріуполя.

"Фракції "Самопомочі" і "Батьківщини" взяли перерву на подальші консультації зі своїм керівництвом", - заявив у свою чергу лідер фракції БПП Юрій Луценко.

Нагадаємо, що депутати не можуть домовитися, що ж сталося в цих містах: не відбулися вибори чи тільки голосування. Другий варіант дозволяє провести голосування разом із другим туром мерських виборів 15 листопада, на ньому наполягає Блок Петра Порошенка.

У Маріуполі і Красноармійську голосування на місцевих виборах було скасовано, оскільки тервиборчкоми не прийняли рішення передати бюлетені на дільниці. У Красноармійську бюлетені випустили в друкарні, з якою не був підписаний договір, а в Маріуполі їх випустили у друкарні Ріната Ахметова, що спровокувало підозри в можливому підтасуванні на користь Опоблоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram