ГоловнаПолітика

Голосування в Красноармійську досі не почалося

Наказ Центрвиборчкому поки що не подіяв.

Голосування в Красноармійську досі не почалося
Фото: Макс Требухов

Голосування в Красноармійську не проводиться, незважаючи на рішення Центральної виборчої комісії. Про це заявив LB.ua заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Віктор Андрусів.

Він підтвердив, що на жодній з дільниць у місті не голосують. І зазначив, що рішення суду має вищу силу, ніж постанова ЦВК.

Донецький обласний адміністративний суд, який зараз перебуває в Слов'янську, визнав недійсним рішення Красноармійського міськвиборчкому про вибір приватної друкарні в Краматорську для друку бюлетенів.

Крім того, спостерігач від "Сильних громад Донбасу" Олександр Дмитрієв, який знаходиться у Красноармійську, також підтвердив LB.ua, що голосування в місті не проводиться.

Тим часом "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що голова міської виборчої комісії Олег Смаль, який раніше заявив про складання повноважень, повернувся у виборчком з роздруківкою постанови ЦВК №513, яка зобов'язує міськвиборчком роздати бюлетені дільничним виборчим комісіям і провести вибори. Смаль заявив, що залишається чинним головою міськвиборчкому, оскільки вранці не дотримав процедури і не надіслав письмову заяву про складання повноважень в Центральну виборчу комісію.

Він зазначив, що якщо не проведе вибори, його притягнуть до кримінальної відповідальності за ст.157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права).

Нагадаємо, Красноармійський міськвиборчком вранці в п'ятницю на підставі рішення суду відмовився передавати бюлетені на дільниці.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що рішення суду, на підставі якого міськвиборчком Красноармійська відмовився передавати бюлетені на дільниці, не набуло чинності. Охендовський також заявив, що воно протиправне і безпідставне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram