ГоловнаПолітика

США чекають від України реформ після місцевих виборів

Порошенко обіцяв Заходу прогрес.

США чекають від України реформ після місцевих виборів
Фото: www.dyvys.in

Посол США Джеффрі Пайєтт очікує прискорення реформ в Україні після місцевих виборів.

Про це він сказав журналістам під час відвідування однієї з виборчих дільниць у Києві.

"Мене і моїх колег з країн "Великої сімки" надихає те, що ми почули від Президента Петра Порошенка увечері в п'ятницю, а саме, що після того, як ці вибори відбудуться, він разом з партіями, що становлять правлячу коаліцію, прискорить процес реформ", - сказав Пайєтт.

Посол підкреслив, що для США не важливо, які саме політичні сили отримають підтримку на місцевих виборах, а важливо, щоб українці змогли зробити власний демократичний вибір щодо свого майбутнього.

При цьому Пайєтт заявив, що очікує пояснень від Центральної виборчої комісії про ситуацію з виборами в Маріуполі.

"Ми зараз очікуємо, що Центральна виборча комісія визначиться з тим, що сталося і які будуть подальші кроки. Ми покладаємося на серйозний міжнародний авторитет, який вже завоювала українська ЦВК", - сказав посол.

Пайєтт зазначив, що вітає слова Президента Петра Порошенка про те, що має бути проведено ретельне розслідування події в Маріуполі, і його намір домогтися проведення демократичних виборів у Маріуполі.

Посол підкреслив, що вибори в таких містах, як Маріуполь, Слов'янськ, Краматорськ, - це можливість України продемонструвати жителям всього Донбасу, що вони є членами єдиної демократичної сім'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram