ГоловнаПолітика

Кримінальні провадження щодо захоплення ринку "7-й кілометр" в Одесі передали до ГПУ, - Левус

Генпрокуратуру просять розібратися з рейдерським захопленням ринку Юрою Єнакіївським.

Генеральна прокуратура поновила кримінальні провадження щодо рейдерського захоплення ринку "7-й кілометр" в Одесі.

Про це в четвер, 15 жовтня, під час мітингу під Генеральною прокуратурою України заявив народний депутат України Андрій Левус.

Члени Асоціації роботодавців Півдня України, Спілки підприємців малого та середнього бізнесу в Одеській області, Громадської ради підприємців промтоварного ринку "7-й кілометр", підприємці ринку та громадські активісти вимагають від влади розібратися із ситуацією, що склалася навколо найбільшого українського ринку, який, за інформацією підприємців, було захоплено у рейдерський спосіб Юрієм Іванющенком (Єнакіївським) за час президентства Януковича.

"Ринок, захоплений у рейдерський спосіб через мережу "смотрящих", досі стало забезпечує сім'ю фінансами і також фінансує сепаратизм", - зазначив Юрій Борщенко, голова Асоціації роботодавців Півдня України.

Він також підкреслив, що за час правління Януковича власники ринку були змушені "подарувати" Юрі Єнакіївському 25% акцій товариства, після чого їх усунули від управління підприємством. З цього моменту були створені тіньові схеми діяльності ринку, а половина доходів іде на фінансування тероризму в Луганській області.

"ТОВ "Промринок" у 2014 р. придбало в друга підприємств, розташованого в окупованому Луганську, акції на суму 23 млн грн", - зазначив Юрій Борщенко.

На заході були присутні понад 300 осіб. На підтримку акції підприємців "7 кілометра" виступили і народні депутати України Андрій Левус, Сергій Висоцький, Микола Величкович і Володимир Соляр. Вони і ще 21 народний обранець направили відповідне звернення до правоохоронних органів. Депутатський корпус вимагає розібратися з цією ситуацією, покарати винних, вигнати рейдерів-бандитів із "7 кілометра", повернути найбільший ринок у Європі законним власникам і вивести його діяльність з тіні".

"Ми беремо це питання на особистий контроль і будемо робити все, щоб ця справа не затягувалася і не була забута, як і багато інших гучних. Україні потрібен новий етап Революції Гідності - законне очищення від мафіозних кланів Януковича і олігархів. Без цього не буде національного прогресу й успіху", - зазначив народний депутат України Андрій Левус.

За результатом зустрічі з представниками Генпрокуратури Андрій Левус також повідомив, що справа ринку "7 кілометр" забирають з обласної прокуратури, яка проявила бездіяльність, і передають до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури. А кримінальні провадження буде відновлено вже сьогодні. Також народні депутати та підприємці ринку зустрілися з першим заступником голови Державної фіскальної служби України Сергієм Біланом, головою Служби безпеки України Василем Грицаком і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і передали офіційне звернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram