ГоловнаПолітика

Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію солідарності з Україною

На підтримку України висловилися представники США, Франції та Польщі

Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію солідарності з Україною
Фото: 17tv.com.ua

Резолюція Парламентської асамблеї НАТО "Solidarity with Ukraine" була прийнята в повному обсязі, з урахуванням всіх поправок і протестів української делегації.

Про це повідомив член української делегації в ПА НАТО, нардеп Мустафа Найєм у Фейсбуці.

За його словами, жоден аргумент представників Німеччини про те, що в документі не варто згадувати анексію Криму або видалити з тексту слова "Russian-backed separatist forces" не були почуті.

"Німецька делегація була розгромлена виступами представників США, Франції, Польщі і в першу чергу України", - написав Найєм.

Єдина поправка німецьких колег, яка була прийнята, це - зміни написання прізвища та імені українського режисера Олега Сенцова з російської "Oleg Sentsov" - українською "Oleh Sentsov".

"За що ми їм щиро подякували. Тому що транслітерація - це надзвичайно важливо", - підсумував Найєм.

Нагадаємо, осіння сесія Парламентської асамблеї НАТО проходить в норвезькому місті Ставангер. Українську делегацію очолює перший заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У центрі уваги сесії - російська агресія проти України, розширення НАТО, сирійське питання, а також питання посилення санкцій щодо РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram