ГоловнаПолітика

Порошенко відповів на петицію про скасування застави для корупціонерів

Президент підтримав вимогу 32 тисяч громадян

Порошенко відповів на петицію про скасування застави для корупціонерів
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко відповів на петицію, 32 тисячі підписантів якої попросили скасувати заставу для корупціонерів.

Президента попросили внести поправки, щоб виключити із законодавства норму, за якою особи, щодо яких ведеться слідство за вчинення корупційних дій, мають право виходу на свободу під заставу.

Порошенко у своїй відповіді повторив

позицію, яка неодноразово ним висловлювалася, що підтримує такий крок.

"За результатами розгляду петиції хочу повідомити, що я підтримую пропозицію про недопущення застосування до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у скоєнні тяжких або особливо тяжких корупційних злочинів, такого запобіжного заходу, як застава. Необхідно законодавчо ввести обмеження щодо застосування застави до чиновників, які підозрюються або обвинувачуються у скоєнні корупційних злочинів. Саме тому одним із важливих завдань для парламенту є розгляд законопроектів з цього питання і вироблення компромісу щодо законодавчих змін в частині обмеження застосування застави до корупціонерів. Враховуючи викладене, Верховній Раді України запропоновано за результатами всебічного обговорення внесених законопроектів ухвалити закон, який би врегулював питання про застосування заходів до осіб, котрі підозрюються або обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів", - повідомив президент.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано кілька законопроектів, які посилюють процедуру виходу під заставу для корупціонерів. Один із них, внесений Кабміном, вже пройшов розгляд комітетів і у вересні включений до порядку засідань Верховної Ради. Утім, профільний комітет рекомендує не ухвалювати цей законопроект, пояснюючи, що він порушить права людини і спричинить позови до Європейського суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram