ГоловнаПолітика

Аваков покликав міліціонерів у нову поліцію

Девіз органів внутрішніх справ - не "Карати і кришувати", а "Служити і захищати"

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що гідним міліціонерам знайдеться місце у новій поліції, якщо вони того захочуть.

"Львівська патрульна поліція. Скільки тут у нас людей, які раніше служили в органах внутрішніх справ? 9,8%, небагато. По всій країні, виходячи з набору, - 7 відсотків, 8 відсотків. Це нормально, тому що рівень вимог дуже високий", - сказав він сьогодні у Львові, де починає роботу патрульна поліція.

"Старим міліціонерам, серед яких дуже багато гідних хлопців, важливо для себе прийняти рішення, чого вони хочуть. Якщо вони готові і хочуть служити по-новому, ми раді їх бачити, і кожному з них буде дано шанс", - підкреслив Аваков.

При цьому він зазначив, що нова поліція працює за новим принципом "Служити і захищати", а не "Карати і кришувати".

Нагадаємо, 4 серпня президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає створення Національної поліції. Вона включатиме кримінальну поліцію, патрульну поліцію, органи досудового розслідування, поліцію охорони і поліцію особливого призначення.

Закон про міліцію втрачає силу. Співробітники міліції, які хочуть працювати в новій поліції, можуть бути прийняті на службу за результатами конкурсу. Ті, хто відмовиться або не буде прийнятий в поліцію, потраплять під скорочення. Причому перебування на лікарняному або у відпустці не буде перешкодою для звільнення.

Перетворення міліції в поліцію займе три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram