ГоловнаПолітика

МЗС України обурене рішенням російського суду у справі Савченко

Російській стороні надіслали ноту протесту.

МЗС України обурене рішенням російського суду у справі Савченко
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест у зв'язку з відмовою Ростовського обласного суду перенести в Москву розгляд справи народного депутата України та члена постійної делегації України в ПАРЄ Надії Савченко, яку незаконно утримують в Росії.

Про це йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства, повідомили в департаменті політики та комунікацій МЗС.

"Розцінюємо це рішення, а також навмисне затягування судового процесу як чергове свідчення триваючого правового свавілля та беззаконня з боку Росії, що супроводжується вигаданими приводами для її утримання", - йдеться в заяві.

У МЗС вчергове наголосили на неприйнятності грубого порушення російською стороною загальновизнаних імунітетів Надії Савченко як члена ПАРЄ і народного депутата України. При цьому українські дипломати вимагають від російської сторони негайно звільнити її та інших незаконно утриманих громадян на території РФ, забезпечити повне виконання своїх зобов’язань за міжнародним правом.

"Закликаємо міжнародну спільноту продовжити тиск на російську сторону з метою повернення Надії Савченко на Батьківщину та  припинення порушення основоположних прав людини стосовно інших незаконно утриманих політв’язнів на території Росії", - йдеться в заяві.

Крім того, українська сторона направила в МЗС РФ ноту протесту у зв'язку з ухваленням такого заангажованого судового рішення.

Нагадаємо, сьогодні Ростовської обласний суд відмовився змінювати підсудність справи Надії Савченко, залишивши її в Донецькому міському суді (Ростовська обл.).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram