ГоловнаПолітика

Маркова відпустили під домашній арешт

Дата засідання суду щодо екстрадиції поки не відома

Маркова відпустили під домашній арешт

Суд Генуї змінив на вимогу захисту запобіжний захід колишньому народному депутату, лідеру партії "Батьківщина" Ігорю Маркову з утримання під вартою на домашній арешт з електронним браслетом.

"Але це ніяк не вплине на розгляд головного питання - екстрадиції Маркова в Україну, яка є питанням честі для нашої держави. Дуже багато залежить від того, наскільки якісно і незабаром українська сторона надасть італійській всі необхідні документи", - написав народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий, який перебуває у Генуї, у своєму фейсбуці в п'ятницю.

Парламентар додав, що дата наступного судового засідання, на якому розглянуть питання екстрадиції Маркова в Україну, наразі ще не призначена.

Цю інформацію підтвердив російському агентству ТАСС адвокат Маркова Енріко Скопезі. За його словами, Марков перебуватиме в одному з готелів Генуї, поки не вирішиться питання про його екстрадицію.

Нагадаємо, 14 серпня суд Генуї заарештував Маркова і врахував його відмову від негайної екстрадиції. Згідно з твердженнями італійської влади, під час затримання Марков повідомив, що крім українського у нього є російське громадянство.

Україна розшукує Маркова за ч. 4 ст. 296 (хуліганство з завданням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської ОДА відбувалися пікети проти встановлення у місті пам'ятника Катерині II. Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян.

У жовтні 2013 року, ще при Вікторі Януковичі, Марков був заарештований у цій справі і провів кілька місяців у в'язниці. З СІЗО Маркова відпустив суд 25 лютого - майже відразу після втечі Януковича.

Після звільнення Марков підтримав сепаратистів на Донбасі, виїхав до Росії і навіть став там членом "уряду у вигнанні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram