ГоловнаПолітика

Азаров із Марковим закликали посадити Януковича

Колишній прем'єр остаточно зрікся свого боса.

Азаров із Марковим закликали посадити Януковича
Фото: LB.ua

Так званий "Комітет порятунку України", який створили в Москві колишні "регіонали", котрі переховуються від правосуддя, вважає, що колишній президент України Віктор Янукович має сісти в тюрму.

Про це заявили на прес-конференції колишній прем'єр України Микола Азаров і колишній нардеп Ігор Марков.

"Я із цією людиною пропрацював дуже багато років, і він був різним, Віктор Федорович, дуже різним. На одному періоді і на заключному періоді - це були зовсім різні Януковичі. Саме тому мені важко говорити, але коли ми на "Комітеті" обговорювали, ми прийняли рішення: до складу "Комітету" не повинні входити ті, хто був близько пов'язаний - я такий м'який вираз добираю - з попереднім президентом України", - сказав Азаров, після чого передав слово Маркову, щоб той завершив його думку.

"У нашому "Комітеті" делікатну місію спілкування з паном Януковичем доручено мені. І я не буду таким м'яким, як Микола Янович. Я скажу, що ця людина завинила не менше - а можливо й більше - в тому, що сталося в Україні. І місце його - на одній лаві підсудних разом із Порошенком. І ми будемо робити все, щоб справедливість і справедлива відплата перемогли", - заявив він.

Нагадаємо, що і Маркова, і Азарова оголошено в розшук в Україні.

Маркова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Мова йде про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II. Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян.

Азарова підозрюють у розкраданні державних коштів. Зокрема восени 2012 року Азаров незаконно зупинив перевірку на держпідприємстві "Антонов", яка з'ясувала, що гроші за оренду літаків "Руслан" залишали на рахунках двох іноземних компаній і одного з представників "Антонова" і використовували на власний розсуд. Йдеться про суму понад 37 млн гривень, які недоотримала держава.

Крім того, Азарова підозрюють в організації проплачених антиурядових і антиамериканських виступів, які проходять у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram