ГоловнаПолітика

МЗС РФ забракувало українську конституційну реформу

Експертам на зустрічі у Берліні не вдалося переконати росіян

МЗС РФ забракувало українську конституційну реформу

МЗС Росії прокоментувало підсумки експертних консультацій у «нормандському форматі» з питань конституційної реформи в Україні, які відбулися 20 серпня у Берліні.

Як сказано в повідомленні на сайті міністерства, російські експерти на цій зустрічі заявили, що "практичні дії Києва як щодо конституційної реформи, так і місцевих виборів у Донбасі не відповідають «духу і букві» Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року".

"Насамперед це стосується наполегливої відмови української влади від прямого діалогу з цих питань з представниками Донецька і Луганська", - додали в МЗС РФ.

Нагадаємо, у четвер в Берліні з ініціативи Німеччині відбулися неформальні консультації юридичних експертів країн "нормандської четвірки" за участю представників Венеціанської комісії для роз'яснення Росії юридичних аспектів змін до Конституції України.

При цьому в МЗС України підкреслювали, що зміст змін до Конституції "не є предметом обговорення, оскільки це є суверенним правом Української держави".

Україну на зустрічі представляли Сергій Головатий та Роман Безсмертний.

31 липня Конституційний Суд ухвалив позитивний висновок щодо президентського проекту змін до Конституції України в частині децентралізації, який, зокрема, передбачає, що порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей регулюється окремим законом.

Підписавши Мінські угоди, Україна зобов'язалася до кінця 2015 року ухвалити зміни до Конституції, що стосуються Донбасу.

31 серпня Верховна Рада розгляне проект змін до Конституції у першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram