ГоловнаПолітика

Експерти "нормандської четвірки" роз'яснять РФ зміни до Конституції України

Зустріч відбудеться 20 серпня в Берліні

Експерти "нормандської четвірки" роз'яснять РФ зміни до Конституції України
Фото: pravo.ru

20 серпня за ініціативою Німеччини в Берліні пройдуть неформальні консультації юридичних експертів країн "нормандської четвірки" за участю представників Венеціанської комісії для роз'яснення Росії юридичних аспектів змін до Конституції України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Враховуючи існування в наших партнерів у "нормандському форматі" розуміння про відповідність запропонованих Україною змін до Конституції стану Мінських домовленостей, метою цієї зустрічі є розтлумачити російській стороні юридичні аспекти конституційних змін", - повідомили в прес-службі МЗС України.

У відомстві наголосили, що зміст змін до Конституції "не є предметом обговорення, оскільки це є суверенним правом Української держави".

"Ми в суто юридичній площині подискутуємо про конституційність змін, попередньо схвалених парламентом, і їх відповідність логіці Мінських домовленостей, тобто шляху до миру. Але в Україні ніхто не буде підлаштовувати Конституцію до хибного російського тлумачення цих домовленостей", - наголошено в повідомленні МЗС.

Україну на зустрічі в Берліні представлятимуть Сергій Головатий і Роман Безсмертний.

Нагадаємо, 31 липня Конституційний Суд ухвалив позитивний висновок про президентський проект змін до Конституції України в частині децентралізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram