ГоловнаПолітика

Рада збереться в кінці серпня, щоб змінити Конституцію, - Парубій

Депутати зберуться між 24 і 28 серпня.

Рада збереться в кінці серпня, щоб змінити Конституцію, - Парубій
Фото: Макс Требухов

Народних депутатів можуть скликати на позачергову сесію Верховної Ради України між 24 і 28 серпня для голосування за зміни до Конституції України.

Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв'ю "5 каналу", передає Укрінформ.

"Я сподіваюся і розраховую, що Конституційний Суд подасть своє рішення без поправок, і я переконаний, що ще до початку вересня, в серпні місяці, ми зберемося на сесію. Швидше за все, це буде відразу після Дня незалежності, між 24 і 28 серпня. Ми зберемося на сесію і зможемо проголосувати в першому читанні за зміни до Конституції для того, щоб у вересні ми могли завершити процес внесення змін до Конституції", - зазначив Парубій.

За його словами, такі плани вже озвучені народним депутатам.

"Їм дано орієнтир, коли вони повинні бути точно в Києві і бути в повній готовності, щоб прийти на сесію і взяти участь у дуже важливому голосуванні щодо змін до Конституції", - зазначив перший заступник спікера.

Нагадаємо, 31 липня об 11 годині Конституційний Суд офіційно оприлюднить висновок у справі про звернення Верховної Ради щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади вимогам статей 157 і 158 Основного Закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram