ГоловнаСуспільствоПодії

Ланьо назвав стрілянину з боку "Правого сектору" в Мукачевому провокацією

Регіонал допускає причетність депутата Віктора Балоги до ситуації в Мукачевому

Ланьо назвав стрілянину з боку "Правого сектору" в Мукачевому провокацією
Фото: www.ednist.info

Депутат Верховної Ради Михайло Ланьо (група "Воля народу") вважає відкриття стрілянини членами партії "Правий сектор" в Мукачевому провокацією і виключає винуватість командира запасного батальйону "Правого сектору" "Закарпаття".

Про це він заявив в ефірі каналу "112".

"Зі мною хотіли зустрітися представники "Правого сектору" на чолі з командиром Закарпатського батальйону. Командир батальйону та його помічник зайшли до мене в кабінет, решта 4 або 5 машин залишилися внизу. Я запропонував їм каву, ми сиділи, обговорювали питання, які їх цікавили. Вони звернулися за допомогою з влаштування бійців, які повернулися з АТО в санаторій. Я сказав, що це не питання і допомагати будемо. Не встигли вони вийти, як зайшов мій помічник і сказав, що застрелили охоронця", - заявив Ланьо.

За його словами, командир батальйону "Правого сектору" повідомив йому про контузію деяких своїх людей.

Після розмови з командиром батальйону люди "Правого сектору" повернули тіло застреленого охоронця.

"Ніхто з моїх людей нікого не провокував. Після цього вони поїхали. Я хочу сказати, що з мого боку нічого поганого не було. Але я думаю, що це провокація. Командир батальйону був у мене в кабінеті і не міг віддати наказ стріляти. Я думаю, потрібно розслідувати, хто міг віддати наказ стріляти. Я молю Бога, щоб командир батальйону "Правого сектору" не постраждав і підтвердив мої слова", - заявив Ланьо.

Депутат підкреслив, що розмова йшла про те, щоб він допоміг поселенню бійців "Правого сектору" в санаторій, і бесіда відбувалася мирно.

Ланьо також пообіцяв найближчим часом оприлюднити запис того, що відбувалося в його офісі.

Крім того, Ланьо заявив, що допускає причетність депутата Віктора Балоги до ситуації в Мукачевому.

"Я знаю, що пан Балога фінансував закарпатський "Правий сектор". Те, що відбулося сьогодні, - пан Балога навіть не наважився мені зателефонувати. Я не можу сказати на 100%, що він до цього причетний, але я думаю, що частка правди в цьому є", - заявив Ланьо.

Він також підкреслив, що його розмова з командиром батальйону "Правого сектору" "Закарпаття" минула мирно, і ніхто з його людей не міг спровокувати сутичку.

Як повідомлялося раніше, "Правий сектор" виступає за арешт Ланьо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram