ГоловнаПолітика

Зміни до Конституції передбачають місцеві вибори у 2017 році

Напередодні президент презентував проект змін до Конституції

Зміни до Конституції передбачають місцеві вибори у 2017 році
Фото: kievgrad.com

Внесений у парламент президентом Петром Порошенком проект змін до Конституції України передбачає проведення чергових місцевих виборів у жовтні 2017 року.

Відповідна норма міститься у прикінцевих положеннях проекту закону, інформує УНІАН.

Зокрема, розділ "Перехідні положення" доповнюється нормами, після набрання чинності Законом "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)", "наступні чергові місцеві вибори - вибори голів громад, депутатів рад громад, районних, обласних рад проводяться в останню неділю жовтня 2017 року".

Повноваження сільських, селищних, міських голів та депутатів місцевих рад, обраних на чергових виборах у жовтні 2015 року та місцевих виборах у період з жовтня 2015-го по жовтень 2017 року, припиняються з дня набуття повноважень, відповідно, головами громад, радами громад, районними та обласними радами, обраними на наступних чергових місцевих виборах у жовтні 2017 року.

У прикінцевих положеннях зазначено, що районні, обласні ради, обрані на наступних чергових місцевих виборах у жовтні 2017 року, створюють виконавчі комітети на підставі закону про місцеве самоврядування, який визначає повноваження виконавчих комітетів районних, обласних рад.

Раніше президент Порошенко заявляв, що не бачить необхідності у дострокових виборах до Верховної Ради після внесення змін до Конституції у частині децентралізації.

Нагадаємо, сьогодні

президент зареєстрував у Раді законопроект про внесення змін до Конституції у частині децентралізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram