ГоловнаПолітика

Рада зняла недоторканність з Мельничука, але не дозволила взяти його під варту

Колишнього комбата "Айдару" підозрюють у створенні озброєної банди

Верховна Рада в середу дозволила притягнути до кримінальної відповідальності Сергія Мельничука ("Воля народу"), але не дозволила затримувати його і заарештовувати

За притягнення до кримінальної відповідальності проголосували 262 депутати, за затримання - 32, за арешт - 16.

Генпрокуратура підозрює нардепа Сергія Мельничука в організації озброєної банди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Мельничук протягом травня-вересня 2014 року організував озброєну банду з метою нападів на підприємства, установи, організації й окремих осіб і вчинення інших злочинів, спрямованих на збройне і відкрите заволодіння чужим майном, брав участь у зазначеній банді й організовував напади.

Мельничук вирішив організувати озброєну банду з-поміж підпорядкованих йому військовослужбовців батальйону "Айдар", а також з-поміж неоформлених у батальйоні осіб для вчинення нападів.

Мельничука підозрюють у скоєнні злочинів за ч.2. ст.206 (протидія господарській діяльності); ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі); ч. 2 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 296 (хуліганство), ч.3. ст. 146 (незаконне позбавлення волі з тяжкими наслідками), ч. 3 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч.3 ст. 27 (співучасть у злочині), ч.2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч.4 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст. 127 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України.

Мельничук, свого часу майор Збройних Сил України, 2014 року знову потрапив на службу в межах мобілізації. Очолив батальйон територіальної оборони "Айдар". У Верховну Раду потрапив за списком Радикальної партії, але незабаром був виключений з її фракції через конфлікт з Олегом Ляшком і вступив у групу "Воля народу".

Батальйон "Айдар" де-факто розділився на два підрозділи, один із яких давно і послідовно критикує Мельничука та підконтрольних йому людей за їхні дії поза зоною АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram