ГоловнаПолітика

На Донбасі пропали безвісти 1460 осіб, - Кучма

399 перебувають у полоні.

На Донбасі пропали безвісти 1460 осіб, - Кучма
Фото: ч EPA/UPG

Представник України в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма зазначає, що під час конфлікту в регіоні вважаються зниклими безвісти 1460 осіб і ще майже чотири сотні перебувають у полоні.

Про це він сказав на прес-конференції в Мінську після завершення зустрічі Тристоронньої контактної групи в середу, повідомляє "Українська правда".

"Ви напевно знаєте, і сьогодні цю цифру озвучили - 1460 тих, що зникли безвісти. І це на тлі тисяч загиблих. 399 перебувають у полоні", - сказав Кучма.

За його словами, це велика проблема "і те, що сьогодні цією проблемою вирішили більш предметно займатися, - це радує".

Як повідомлялося, під час першої зустрічі представників ОБСЄ, України та Росії в підгрупах сторони домовилися продовжувати роботу.

Прес-секретар Кучми Дарка Оліфер нагадала, що однією з чотирьох підгруп є підгрупа з гуманітарних аспектів (біженці, доставка гуманітарної допомоги, звільнення заручників, вирішення соціальних проблем).

Україна в ній представляють уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко та екс-голова президентської адміністрації кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Як відомо, 5 травня в СБУ зазначили, що в полоні бойовиків - 300 українців. За даними волонтерів, їх більше - до тисячі чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram