ГоловнаПолітика

Семенченко і Ярош створили паралельний генштаб

Аналогії з ДКНС комбати відкидають

Представники 13 батальйонів і організацій підписали спільний меморандум про створення Об'єднаного штабу добровольчих сил України.

Підписання відбулося в середу ввечері у Дніпропетровську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мета створення штабу - захист національних інтересів. Це не військовий переворот. Ми будемо працювати паралельно з Генштабом України, координувати дії добровольчих батальйонів і станемо для президента України, якого цінуємо як хорошого дипломата, альтернативним джерелом інформації", - заявив під час підписання меморандуму народний депутат, командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

Фото: www.facebook.com/Семен Семенченко

Створення штабу підтримали представники добровольчого українського корпусу "Правий сектор", батальйонів "Кривбас" і "Січеслав", частина батальйону "Айдар", громадський рух "Автомайдан", організація ветеранів війни в Афганістані "Гідність і воля" та інші. Ведуться переговори з батальйоном "Дніпро-1".

Очолювати штаб будуть сім командирів, у тому числі Семенченко і лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош. Розташовуватися штаб буде у Дніпропетровську в будівлі на вул.Комсомольська, 58.

Штаб має намір переконати президента в тому, що начальника Генштабу Віктора Муженка необхідно зняти з посади, що не можна вести жодних переговорів із противником і що потрібно відвойовувати території зі зброєю в руках. При цьому в штабі підкреслюють, що його створення не є "аналогом ДКНС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram