ГоловнаПолітика

Обама і Меркель зробили спільну заяву щодо ситуації в Україні

Військового шляху розв'язання конфлікту немає

Обама і Меркель зробили спільну заяву щодо ситуації в Україні
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Ізоляція Росії при подальшій підтримці конфлікту на сході України буде посилюватися, але військового шляху для вирішення ситуації, що склалася, немає. Таку заяву зробив сьогодні президент США Барак Обама після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

На прес-конференції за підсумками зустрічі Обама заявив, що Росія порушила майже всі міжнародні договори, продовжуючи військову агресію в Україні, в тому числі мінські домовленості. Якщо вона збереже цей курс, політична та економічна ізоляція країни буде лише посилюватися, підкреслив глава держави.

"Росія продовжує постачати терористів у східних регіонах України. Це факт", - сказав Обама. Він зазначив, що такі дії Росії зміцнили партнерство між Німеччиною та Євросоюзом у цілому і США.

"Ми будемо продовжувати намагатися знайти дипломатичне вирішення, продовжувати дипломатичну стратегію. У тому числі - санкції проти Росії зберігаються", - сказав Обама.

У свою чергу Ангела Меркель зазначила, що Німеччина і США засновують свої позиції на принципі територіальної цілісності України і що Росія двічі порушила цей принцип - в Криму та на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні у другій половині дня канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Барак Обама почали зустріч, на якій обговорили низку міжнародних проблем, насамперед - військову агресію Росії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram