ГоловнаПолітика

Джемілєв радить Савченко припиняти голодування

Українка має зберегти життя, щоб вийти на свободу

Джемілєв радить Савченко припиняти голодування
Фото: www.dyvys.in

Уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв вважає, що українській льотчиці Надії Савченко, яку судять у Росії, варто зупинити своє голодування.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Надя вже домоглася того, що можна було. Я вважаю, що їй зараз варто зупинитися, тому що Росія - агресор, це не та країна, де правлять гуманні принципи", - сказав він.

"Треба зберегти життя, для того, щоб вийти на свободу і боротися з Росією іншими способами", - додав Джемілєв.

Він висловив надію на те, що утримання Савченко не триватиме довго, в Україні проводитимуть обмін полоненими і домагатимуться її звільнення.

Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває у московській в'язниці, голодує вже 59-й день. Російська влада вважає її причетною до загибелі двох співробітників російського телеканалу під Луганськом 17 червня. Савченко ці звинувачення відкидає і стверджує, що ще напередодні її захопили сепаратисти і переправили на територію Росії.

Сам Джемілєв у 1975-1976 роках голодував на знак протесту проти кримінальної справи за антирадянську пропаганду. Голодовка Джемілєва тривала 303 дні, хоча щодо нього застосовували штучне годування через зонд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram