ГоловнаПолітика

МВС порушило справу проти російського журналіста Доренка

Слідчі шукають причетних до розповсюдження статті в Інтернеті

МВС порушило справу проти російського журналіста Доренка
Сергей Доренко
Фото: jpgazeta.ru

Головне слідче управління МВС України почало досудове провадження за фактом закликів до зміни територіальної цілісності України, які поширюються в Інтернеті від імені російського журналіста Сергія Доренка.

Як повідомляє МВС, в Інтернеті поширюється публікація під заголовком "Сергій Доренко: Кращий вихід для України - це поділ" із закликами до зміни державного кордону України та її території.

"Центральна, Південна і Східна Україна входять до складу Росії областями без всяких безглуздих автономій. Західна Україна йде до такої-то матері, і всі щасливі. Чим погана ідея?" - цитує МВС витяг із публікації.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій".

Проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до розповсюдження цієї інформації, й авторства закликів, що мають ознаки злочину. Цей злочин передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram