ГоловнаПолітика

Україна визнала Росію агресором

Депутати ухвалили звернення до світової спільноти

Верховна Рада офіційно визнала Росію країною-агресором. Таку заяву до світової спільноти на позачерговому засіданні парламенту підтримав 271 депутат.

У ній наголошено, що Україна є об'єктом військової агресії з боку Російської Федерації, яку та здійснює, зокрема постачаючи озброєння бойовикам. Агресія, згідно з документом, почалася ще в лютому 2014 року.

"Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою-агресором і закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності злочинів проти людяності, скоєних із початку агресії, визнати Росію країною-агресором, а так звані ДНР і ЛНР - терористичними організаціями", - сказано в документі.

Рада також закликала посилити санкції проти Росії, щоб змусити її повернути Крим, відпустити заручників. Також парламент просить обмежити повноваження делегації РФ у ПАРЄ.

Нагадаємо, що Росія постійно спростовує свою участь у бойових діях на сході України. При цьому українська влада оцінює військову присутність РФ на Донбасі в 8-9,5 тис. осіб.

У США вважають, що військова допомога бойовикам з боку Росії очевидна, а не вірять у неї тільки ті, хто не хоче в це вірити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram