ГоловнаПолітика

Одного з фігурантів справи Сенцова в Росії посадили на 7 років

Учасника "кримського угруповання Сенцова" визнали винним у тероризмі

Одного з фігурантів справи Сенцова в Росії посадили на 7 років
Геннадий Афанасьев
Фото: an-crimea.ru

Геннадій Афанасьєв, якого у травні затримали у Криму разом із режисером Олегом Сенцовим за підозрою у терористичній діяльності, засуджений до семи років в'язниці.

Таке рішення ухвалив Мосміськсуд, повідомляє правозахисний проект "Медіазона" з посиланням на своє джерело в одному з районних судів Москви.

Афанасьєва визнали винним у тероризмі. За версією слідства, він входив до кримського угруповання Сенцова, нібито створеного у квітні за вказівкою "Правого сектору". Афанасьєв, за версією слідства, був причетний до підпалу будівлі "Російської громади Криму" 14 квітня і місцевого відділення "Єдиної Росії" 18 квітня. Йому також закидають підготовку вибуху пам'ятника Леніна біля вокзальної площі Сімферополя і меморіалу "Вічного вогню".

Крім Сенцова і Афанасьєва, також були затримані Олексій Чірний та Олександр Кольченко.

Афанасьєв і Чірний після затримання дали свідчення, Сенцов свою провину повністю заперечує, він розповів, що після затримання його катували. Кольченко заперечує причетність до тероризму.

Нагадаємо, що Україна вважає, що Росія викрала Сенцова та інших людей, затриманих разом з ним.

Сенцов заарештований до 11 січня 2015 року, його звинувачують у створенні терористичного співтовариства, вчиненні терактів, підготовці до терактів, а також у незаконному придбанні вибухових пристроїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram