ГоловнаПолітика

Турчинов анонсував боротьбу з інформаційними провокаторами

РНБО змусить регуляторів і силовиків виконувати свою роботу

 Турчинов анонсував боротьбу з інформаційними провокаторами
Фото: Макс Левин

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що докладе зусиль для зачистки інформаційного поля України від інформаційних провокаторів.

"Треба довести до кінця початі процеси, які було анонсовано - очистити інформаційне поле України від інформаційних провокаторів. І справа не тільки в пропагандистських каналах Росії. Є багато ЗМІ в Україні, які перебувають під контролем Росії і працюють проти своєї країни. Цю проблему потрібно вирішувати. У державі, яка веде війну, все має бути спрямоване на посилення країни, а не на ослаблення. Тому будь-який провокатор, економічний чи інформаційний, має бути локалізований", - сказав він в інтерв'ю "Лізі".

Відповідаючи на запитання, чи достатньо у РНБО інструментів для цього, Турчинов заявив, що рада буде координувати цю роботу.

"У рамках РНБО у мене є невеликий апарат, але завдання, які стоять перед нами, - координація. Ми маємо змусити працювати тих, хто це має робити згідно з Конституцією. Ми, звичайно, не можемо підміняти Нацраду (з телебачення і радіомовлення, - ред .) або силовиків. але ми будемо шукати механізми, як змусити їх працювати. ми не можемо підміняти органи боротьби з корупцією, але ми маємо їх координувати і орієнтувати на конкретні цілі та завдання. У цьому формат РНБО - не підміняти, а змусити ефективно працювати", - додав він.

Нагадаємо, 2 грудня було створено Міністерство інформаційної політики. Його завдання подібні до тих, які перерахував Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram